MVO activiteiten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Magnitude Consulting én zijn medewerkers willen bijdragen aan een betere en duurzamere maatschappij.

Duurzame ondernemingen

Wij vinden het belangrijk om onze expertise in te zetten om verschil te maken. Zo adviseren wij sociale ondernemingen, die streven naar een positieve impact op de samenleving, bij strategische en organisatorische vraagstukken.

MUD Jeans, een klant van Triodos Bank, is één van de ondernemingen die we hebben ondersteund. MUD Jeans is een Nederlands denimmerk dat spijkerbroeken produceert volgens het principe van de circulaire economie. We hebben hen kunnen helpen bij een financieel vraagstuk.

 

 


Ronald McDonald Homeride (2015 en 2017)

Regelmatig fietst een team van Magnitude Consulting mee met de Homeride. De Homeride wordt georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds en de opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Kinderhuizen. Het is een (estafette)-wielrentocht van 500 kilometer met jaarlijks een ander parcours.

In 2017 lagen de start en finish in Utrecht, terwijl we in 2015 van Groningen naar Maastricht fietsten. Om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen, zetten we diverse acties op. Zo organiseerden we onder andere een wijnactie, een loterij en sportieve uitdagingen tijdens de Koningsnacht in Utrecht. Beide edities heeft het team de rit binnen 25 uur volbracht. Een prestatie waar we trots op zijn en waarmee we aan het Ronald McDonald Kinderfonds een mooi bedrag hebben kunnen doneren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen rij 2

Ondersteuning Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds ondersteunen wij naast sportieve kracht ook met onze denkkracht.  We hebben het Kinderfonds geadviseerd over verschillende organisatorische vraagstukken, zoals over de organisatie-inrichting en besturing en over de besturing van de vakantiehuizen.
Daarnaast maken we deel uit van INSPIRED, een netwerk van high potentials uit het bedrijfsleven tussen 25 en 35 jaar, die betrokken zijn bij het Kinderfonds en hun denkkracht inzetten.

 

Bijen

Bijen spelen een belangrijk rol in de voedselketen, maar helaas gaat het niet goed met de bij. Wij dragen graag een positief steentje BIJ aan het vergroten van de bijenpopulatie. We hebben een bijenkast van Urban Beekeeping met een bijenvolk van 25.000 bijen in onze kantoortuin verwelkomt. Daarmee leveren we een bijdrage aan de biodiversiteit in onze buurt en de bijenstand. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen rij 3

loop

Singelloop tegen Reuma

Sinds september 2014 nemen MC’ers ieder jaar samen met relaties en oud-collega’s deel aan de Singelloop in Utrecht. Een leuke sportieve prestatie die wordt gecombineerd met de sponsoring van het Reumafonds.